Dit jaar
bestaat SenseZorg
15 jaar!
SenseZorg

‘We bieden ondersteuning vanuit het hart!’

SenseZorg is klaar voor de toekomst en viert haar vijftienjarig bestaan met een nieuwe locatie: 
‘We bieden ondersteuning vanuit het hart!’

Het is alweer vijftien jaar geleden dat Joyce Snijders SenseZorg oprichtte. Inmiddels heeft zij zich uit het operationele stuk teruggetrokken en zorgt directrice en mede-eigenaresse Ilse Verhoeven-Haans samen met haar dertig collega’s dat hulpvragers worden geholpen in hun zelfredzaamheid. Dat doen ze op een nieuwe locatie en met groeiambitie. Wij spreken met Ilse en teamleider Ingeborg van Meene over vijftien jaar SenseZorg.

SenseZorg is actief in regio Hart van Brabant, Breda, Waalwijk en ’s-Hertogenbosch en biedt professionele ambulante ondersteuning aan jeugdigen en volwassenen met een zorgvraag. SenseZorg streeft ernaar om hoogwaardige ondersteuning te bieden aan individuen met diverse uitdagingen, variërend van een licht verstandelijke beperking, psychiatrisch problematieken,  verslavingszorg en ondersteuning voor kind en gezin. "We merken dat onze aanpak werkt en dat hulpvragers hierbij geholpen zijn. Dat gunnen we veel meer mensen. Het allerbelangrijkste: hoeveel we ook groeien, onze zorg komt altijd vanuit het hart en van mens tot mens. Wij geloven dat alles wat uit het hart komt, het hart van een ander kan bereiken," gaat Ilse verder.

"Wij onderscheiden ons onder andere door het inzetten van specialistische zorg en komen tegemoet aan een groeiende vraag naar kwaliteit van dienstverlening in de zorg zonder wachtlijsten"

"Wij doen niet aan symptoom bestrijding, wij gaan met de hulpvragers naar de kern van het probleem”. We zorgen ervoor dat onze hulpvragers hun eigen krachten (her)vinden. Oftewel: wat heeft iemand nu écht nodig en hoe zorgen we ervoor dat hij of zij zoveel in zichzelf gaat geloven en in zijn of haar kracht gaat staan" verteld Ingeborg verder.

NLP is de basis van de begeleiding

Binnen SenseZorg  werken gekwalificeerde én ervaren zorgverleners die allemaal  NLP zijn opgeleid. Deze techniek is verweven in de manier van werken  om de interne hulpbronnen als vertrouwen, doorzettingsvermogen, moed, creativiteit en compassie die men als mens ter beschikking heeft nog beter te leren gebruiken. Deze kwaliteiten activeren, is de sleutel om een inspirerende toekomst te creëren. Door NLP leert men ervaringen en gebeurtenissen op een andere manier te bekijken. Daardoor ga je er anders mee om en krijg je een structurele andere kijk op zaken. Je gaat anders luisteren en communiceren.
De gevolgen daarvan zijn positief en direct merkbaar. Door NLP bereik je in korte termijn een balans in jezelf. Hierdoor ben je in staat om het beste uit jezelf en de ander te halen en daardoor op een andere manier met jezelf en anderen om te gaan. Medewerkers van SenseZorg zetten
praktische en methodische oefeningen in om samen met de hulpvrager doelen te verwezenlijken, antwoorden op vragen te vinden en kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

"SenseZorg verzorgt niet alleen trainingen intern voor haar eigen medewerkers, maar biedt deze ook aan bij externe zorginstellingen, organisaties en bedrijven. Het komend jaar bieden wij de NLP-training ook beschikbaar aan de cliënten van SenseZorg, en we hopen deze mogelijkheid ook aan te bieden aan cliënten van andere zorginstellingen" Zegt Ilse.

Naast ambulante begeleiding werken we met holistische therapieën, ReAttach, familie- en jeugdzorg en meer.
 

Nieuwe locatie

SenseZorg groeide de afgelopen jaren uit haar jasje. Daardoor was het bedrijf al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie. Na een tip van iemand uit de Raad van Toezicht, werd een nieuw pand aan de Nimrodstraat 25 - 25A in Tilburg-west gevonden. "We hebben veel meer ruimte en kunnen onze hulpvragers en hun netwerk ook veel beter ontvangen. Daarnaast willen we veel meer de verbinding met de wijk opzoeken. Denk bijvoorbeeld aan vaste inloopmomenten voor wijkbewoners"

Het nieuwe pand bestaat uit meerdere verdiepingen met allemaal een eigen functie. Zo zijn ze in de kelder met iets heel tofs bezig. “We willen nog niet teveel verklappen, maar dit gaat SensePlay heten. Hier kunnen we hulpvragers op een andere manier ontvangen dan gewoon in een kantoorruimte. Inmiddels is SenseZorg een maand gevestigd aan de Nimrodstraat. "Dat bevalt uitstekend. Het draagt ook bij aan de professionaliteit die we willen uitstralen. We gaan onze nieuwe locatie op vrijdag 5 april vieren met onze collega’s, organisaties waarmee we samenwerken en mensen die de afgelopen vijftien jaar hebben bijgedragen aan SenseZorg," zegt Ilse.

Ilse verteld "Hoewel mede-eigenaresse Joyce voor een deel van het jaar in Spanje verblijft is haar betrokkenheid onveranderd. Joyce is en blijft mijn sparringpartner. Ik heb dagelijks contact met haar over de strategie en de te maken beslissingen over de toekomst van SenseZorg en uiteraard is ze er op 5 april ook bij als we de nieuwe locatie feestelijk openen."

Goede samenwerkingen

SenseZorg is een professionele zorgorganisatie waar de afgelopen tijd hard  is gewerkt aan de bestaanszekerheid van het bedrijf. "We hebben een hele fijne samenwerking met SIEM, (Een samenwerkingsverband van tien zorgorganisaties in het Hart van Brabant red.) en met verschillende jeugdzorg organisaties zoals  Inzet voor Zorg (Een hoofaannemer in de jw rec.) Daarnaast hebben we ook een hoop samenwerkingspartners in de zorg waarmee we bouwen aan de toekomst. Samen met hen kijken we op welke manier we de zorg in de toekomst gaan vormgeven."

Meer informatie

Heb jij een ambulante zorgvraag en ben je benieuwd naar wat SenseZorg voor jou kan betekenen? Of lijkt het jou leuk om stage te lopen bij dit bedrijf? Check dan vooral de website en volg ze op Facebook, Instagram en LinkedIn . SenseZorg is een erkend leerbedrijf en altijd op zoek naar MBO en HBO studenten. Ook zoeken ze altijd naar studenten die willen nadenken over innovatieve ideeën of bijvoorbeeld de marketing en communicatie.