Dit jaar
bestaat SenseZorg
15 jaar!
SenseZorg

Samantha van Hooff

Begeleider

Hai! Mijn naam is Samantha, woonachtig in Tilburg met mijn vriend en samen hebben wij een prachtige zoon van 2 jaar. 3 oktober ben ik begonnen bij SenseZorg, eerder heb ik 4 jaar in de psychiatrie gewerkt en daarna 3 jaar bij de medische dienst in PI Vught. Toen ik begin dit jaar in mijn tweede zware depressie kwam, ben ik wederom flink met mezelf aan de slag gegaan.

Bij SenseZorg heb ik ReAttach gevolgd en tijdens deze gesprekken kwam het onderwerp ‘’werk’’ ook veel aan bod. Steeds meer kwam ik erachter dat ik het enorm goed kon vinden met mijn collega’s, maar dat het soort werk niet mijn ding was. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik op gesprek gegaan. Al snel voelde ik aan alles dat hier mijn hart ligt en dat het tijd was om er naar te luisteren en voor mezelf te kiezen!  

Het is belangrijk voor mij om écht de tijd te hebben voor iemand, mijn eigen ervaringen te kunnen delen en daar hopelijk de ander mee te kunnen helpen. Verschil maken, er voor iemand zijn, dingen stapje voor stapje aanpakken en samen die kleine successen vieren. Graag wil ik iemand meegeven om het positieve in situaties en mensen te leren zien, tel je zegeningen, niet je zorgen. Op zoek gaan naar wat je graag zou willen, waar je gelukkig van wordt, waar jij je bed voor uit wil komen. Mijn doel is om het kleine lichtpuntje te zijn in de donkerste dagen. Wat de uitdagingen ook zijn, samen gaan wij er alles aan doen om (weer) je eigen ik te worden!